De indo rock band Wipe Out Selection is ontstaan in het najaar van 2010. Het eerste optreden van Wipe Out Selection bij de Indische vereniging Tropen Vrienden Den Helder was een succes en smaakte daarom naar mee. De typische indorock muziek waarbij de gitaren door de lucht vliegen viel in de smaak bij het Helderse publiek. Daarom is de band vanaf februari 2011 veel gaan optreden in de kop van Noord Holland. Wipe Out Selection liet het Helderse publiek in verschillende horecagelegenheden en Pasar Malam Den Helder kennis maken met de indorock muziek.

In 2012 heeft Wipe Out Selection zich ook buiten de kop van Noord Holland laten zien. Tijdens optredens bij het Rock ’n Roll weekend in Sneek, Pasar Malam Leek, Tong Tong Fair, Midzomersnachtfeest Den Helder met o.a. Gerard Joling, Frans Duits, Big Black and Beatiful, Pasar Malam Den Helder, kreeg de band het publiek op de dansvloer en werd de typische Indo Rock muziek enthousiast ontvangen.

In 2013 heeft Wipe Out Selection de ambitie om nog meer op te treden in en buiten de regio van Den Helder. De band staat al geboekt op de Pasar Malam Leeuwarden, Pasar Malam Rotterdam, Pasar Malam Alkmaar, Pasar Malam Amstelveen. Wipe Out Selection wilt met vol enthousiasme laten zien dat de Indo Rock nog steeds leeft!

De huidige formatie bestaat uit 5 man die niet onbekend zijn in het indorock genre:

logo_band_pagina

lode

Lode Simons

Vanaf zijn dertiende jaar treedt Lode Simons op in bekende indorock bands in Nederland. De bands de Bibit Rockers en NIRG X-plosion, waarin Lode Simons heeft gespeeld, treden regelmatig op bij Pasar Malams en Indische Kumpulans. In 2006 treedt Lode Simons samen met zijn band op met Andy Tielman.

De Indo Rock wordt Lode Simons geleerd door bekende Indische artiesten zoals Eddy Chatelin en Harry Koster. Met Wipe Out Selection wilt Lode Simons laten zien dat de Indorock nog steeds leeft en dat er een jongere generatie aankomt die het stokje gaat overnemen!

Brian Leepel

Brian Leepel is vanaf jonge leeftijd bezig met muziek. Brian Leepel is vanaf 2010 mede oprichter van de band Wipe Out Selection en sindsdien is hij een gewaarde en vaste kracht in de band. Met zijn kennis van Indo Rock muziek weet hij altijd de pakkende nummers aan het repetoire toe te voegen.

Ron Poetoehena

Ron Poetoehena is al vanaf 1965 bezig met muziek. Door de jaren heen heeft Ron in diverse bandjes gespeeld in allerlei genres en soorten muziek. Vanaf eind jaren 80 heeft deze rasechte muzikant zich de basgitaar eigen gemaakt en dat is zeker te horen bij Wipe Out Selection!

Peter Valkenier

In Memoriam

Richard Portier

Met zijn snelle en strakke roffels brengt Richard het ritme van Wipe Out Selection tot leven! Richard is niet alleen een echte kenner van Indorock maar is ook een expert op het gebied van de Indische keuken.